Su sayaçları uzaktan okunacak

Su sayaçları uzaktan okunacak -BUSKİ Genel Müdürlüğü, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçiyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğünün, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçeceği bildirildi.
     BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yaptığı açıklamada, Bursanın yoğun nüfus yapısıyla, Türkiyenin önde gelen metropollerinden biri olduğunu belirtti.
     Yeni şehircilik uygulamaları kapsamında çok katlı binalardaki artışın, sayaç okuma hizmetlerinde de teknoloji kullanımını zorunlu hale getirdiğini vurgulayan Çetinavcı, şunları ifade etti:
     Bu doğrultuda, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçeceğiz. Bursalılara hizmetin en iyisini verme hedefiyle, teknolojik yeniliklerden de yararlanıyoruz. Abone sayımızdaki artış ve yükselen binalar, sayaç okuma işlemlerinin çabuklaştırılmasını da gerektiriyor. Ataevler, Beşevler ve Sitelerde pilot uygulama kapsamında belirlenen 200 dairede, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulaması başlattık. Sistem, binaların önünden el terminali ile sayaç okuma prensibine dayanıyor. 80 dairelik 20 katlı bir binadaki su sayaçlarının tek tek okunması, büyük bir zaman kaybına sebep oluyor. Uzaktan erişimli sayaç okuma uygulaması, binaların içine girmeye gerek olmadan, cadde kenarından el terminali ile binada yer alan bütün su sayaçlarının aynı anda okunması esasına dayanıyor.
     Çetinavcı, uygulamanın hem zaman tasarrufunu, hem de olası birtakım yanlış okumaların önüne geçilmesini sağlayacağını kaydetti.
     (UMT-DOĞ)
<< Önceki Haber Su sayaçları uzaktan okunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER