SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi en son

SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi en son teknolojiye sahip


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Genetik Bölümünün, alanında en son teknolojik donanıma sahip olduğu, Konya ve çevre illere hizmet verdiği bildirildi.
     Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Acar, gebelik öncesi ve sonrası her yaştaki insana hatta tek bir hücreye genetik tetkik ve değerlendirme yapacak en son teknolojiye sahip olduklarını söyledi.
     Tıbbi Genetik Laboratuvarında genetik hastalıkların teşhis edildiğini belirten Acar, Anne karnında bebeğin sağlıklı olup olmadığını, varsa hastalıklarını belirliyoruz. Genetik hastalıklar DNA ve kromozomlarla ilgili hastalıklardır. Bunların bir kısmı ailesel bir kısmı ise ailesel değildir. Bölümümüze başvuran bireylerdeki genetik hastalıkları belirleyerek, bireylerin sağlıklı çocuk sahibi olabilmesi için gereken stratejileri ortaya koyabiliyoruz diye konuştu.
     Son yıllarda tıbbi genetik biliminin, hastalıkların teşhis, tedavi ve tedavi takibinde vazgeçilmez bir uygulama alanı haline geldiğini ifade eden Acar, Tıbbi genetik bölümünde, dünyadaki gelişmelere paralel fiziki ve teknolojik altyapı ve sahasında uzman ekibi ile muayene, laboratuvar ve genetik danışman hizmetleri veriyoruz dedi.
     Acar, kanser genetiği ünitesinde de önemli hizmetlere imza attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Kanser genetiği ünitemizde lösemiden solid tümörlere kadar birçok kanserin tanısı ve tedavinin yönlendirilmesiyle ilgili kromozon analizleri, mutasyon taramaları ve gen ekspresyon analizleri yapıyoruz. Hastaya ait tetkikler, anabilim dalımızdaki öğretim elemanları tarafından değerlendirilerek, yapılan tetkikin türüne göre 2 gün ile 4 hafta gibi kısa bir zaman aralığında sonuçlandırmaktadır. Elde edilen muayene bulguları ve genetik tetkiklerin sonucuna bağlı olarak genetik danışma hizmeti veriyoruz. Ayrıca bölümümüzde verilen hizmetlerin yanı sıra, yoğun ve güncel akademik çalışmalar da yapılmaktadır.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi en son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER