Su Ürünleri Fakültesinden İçmeler Körfezinde inceleme

Su Ürünleri Fakültesinden İçmeler Körfezinde inceleme -Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Kutengin: -Yapılan araştırmada deniz anasına rastlanmadı, ancak karşı koylarda deniz üstünde köpük kirliliği bulunduğunu belirledik


MUĞLA (A.A) - Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Marmaris Çevreciler Derneği tarafından, İçmeler Körfezinde gelen şikayetler üzerine araştırma yapıldığı bildirildi.
     Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada İçmeler Belediyesinden, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine körfezde bir deniz anası görüldüğü ve denizde yüzen kişilerin kaşıntı şikayetinde bulunduğuna dair bir ihbar yapıldığını söyledi.
     Bunun üzerine Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkanın ile belediyenin tahsis ettiği bir tekne ile denize açıldıklarını belirten Kutengin, Yapılan araştırmada deniz anasına rastlanmadı, ancak karşı koylarda deniz üstünde köpük kirliliği bulunduğunu belirledik. Üniversite görevlileri tarafından buralardan numuneler alındı dedi.
     Kutengin, üniversitenin laboratuvarında yapılacak inceleme sonunda ortaya çıkacak sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Su Ürünleri Fakültesinden İçmeler Körfezinde inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER