Sultandağında Meyveciliği Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği

Sultandağında Meyveciliği Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği kuruldu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağında Sultandağı Meyveciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği (SUMEYDER) kuruldu.
     Sultandağı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Önder, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sultandağına özgü meyvelerin daha iyi tanıtılması amacıyla dernek kurduklarını söyledi.
     Derneğin faaliyetlerine başladığını anlatan Önder, Eber ve Akşehir göllerinin ortasında Sultan Dağlarının eteklerindeki mikro klima sayesinde yetiştirilen dünyaca ünlü Napolyon kirazı başta olmak üzere, vişne, elma, erik ve kayısı gibi meyvelerin daha iyi tanıtılması ve yaygınlaştırması amacıyla Sultandağı Meyveciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneğini kurduk. Sultandağı kirazının tanıtılması için yaptığımız çalışmalarda Dünyanın En Kaliteli Kirazı İsmini Arıyor sloganıyla isim, logo ve ambalaj yarışması düzenledik. Sultandağı Kirazını tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz dedi.
     SUMEYDER yönetim kurulunda Sultandağı İlçe Belediye Başkanı Osman Acar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, Sultandağı MYO Müdür Yardımcısı Hurşit Dere ile İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Önder yer alıyor.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sultandağında Meyveciliği Yaygınlaştırma ve Geliştirme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER