Sultandağında Katı Atık Yönetimi Projesi

Sultandağında Katı Atık Yönetimi Projesi -Sultandağı Belediye Başkanı Acar: Projemiz, birlikte, özverili çalışmayla hayat bulacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı İlçe Belediye Başkanı Osman Acar, ilçenin daha temiz ve yaşanabilir olmasını sağlamak amacıyla Katı Atık Yönetimi Projesini geliştirdiklerini belirterek, Projemiz, birlikte, özverili çalışmayla hayat bulacak dedi.
     Acar, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdikleri Katı Atık Yönetim Projesi kapsamında vatandaşların çöplerini kağıt, cam, plastik ve teneke gibi ayrıştırarak poşetlere koyduğunu, çöp konteynırlarının kaldırılması nedeniyle de bu çöplerin sokağa bırakmayıp belirlenen saatlerde temizlik işçileri tarafından toplanacağını belirtti.
     Vatandaşların sağlıklı, çağdaş bir ortamda yaşayabilmesi için çalışma yürüttüklerini ifade eden Acar, Çöp konteynırlarını kaldırarak kötü görünümle birlikte, sinek, böcek, mikrobun da önüne geçtik. Yere atılan ve zamansız çıkarılan evsel atıklar çevre kirliliğinin ve hastalığın kaynağı. İlçemizde çevre ve insan sağlığının korunması açısından gerekli hassasiyeti birlikte göstermeliyiz. Projemiz, birlikte, özverili çalışmayla hayat bulacak diye konuştu.
     Acar, cam, plastik, teneke, kağıt, naylon gibi maddelerin, evsel atıklardan ayrı olarak haftanın 2 günü ekipler tarafından toplanacağını, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sultandağında Katı Atık Yönetimi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER