Sultangazi Ramazan Arastasıile renklendi

Sultangazi Ramazan Arastasıile renklendi (Fotograflı)


İSTANBUL (A.A) - Sultangazi Belediyesi, ilçeye kurduğu dev çarşıyla ramazan geleneğini sürdürüyor.
     Belediyeden yapılan açıklamada, ilçede ramazan dolayısıyla 74 sütun üzerine arasta kurulduğu belirtildi. 100 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki arastada, 55 dükkanın yer aldığı bildirildi. El sanatı ürünleri, züccaciye, gıda, kitap satışlarının yapıldığı arastada alışveriş yapabilecek Sultangazililerin, çay ocaklarında sohbetle gecenin ilerleyen saatlerine kadar vakit geçirebilecekleri de kaydedildi.
     Konuya ilişkin açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Cahit Altunayın, Geçmişin görkemli mimarisi ile modern mimariyi Sultangazide buluşturduk ifadeleri dile getirildi.
     Arastanın tarihe sahip çıkma, ramazanda nezih ve halka yakışan mekanlarda etkinlik yapabilme adına büyük önem taşıdığını kaydeden Altunayın, Kültür ve inanç turizminin merkezi olan İstanbulda tarihimize sahip çıkmamız gerekiyor. Her yıl ramazanda doruk noktaya çıkan ramazan çadırlarını bir adım öteye taşımak, ferah, huzurlu ve estetik mekanlara öncülük etmek için Osmanlı yaşam kültürü ve iş dünyasında çok büyük öneme sahip arasta projesini hayata geçirdik görüşlerine yer verildi.
    
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Sultangazi Ramazan Arastasıile renklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER