Suluovada 2012 yılında 53 iş yeri

Suluovada 2012 yılında 53 iş yeri açıldı, 23 iş yeri kapandı


AMASYA (A.A) - Suluova Esnaf, Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatif Başkanı Serdar Burtaçgiray, ilçede 2012 yılında 53 yeni iş yerinin açıldığını ve 23 iş yerinin ise kapandığını söyledi.
     Burtaçgiray, yaptığı açıklamada, 2012 yılında ilçe esnafının kabuğunu kırdığını ve kendini yenilediğini belirtti.
     İlçede açılan meslek yüksekokulu ile yeni banka şubeleri ve büyük alış veriş merkezlerinin yeni iş yerlerinin açılmasına ve mevcut esnafı da kendini yenilemeye zorladığını ifade eden Burtaçgiray, şunları kaydetti:
     Bu yenilikçi harekette en büyük etken ise bence gençlerimizin ticaret hayatına girmeleridir. İlçede 2012 yılında 53 yeni iş yeri açıldı, 23 iş yeri kapandı. Şu an ilçemizdeki esnaflarımızın yüzde 80i genç nüfustan oluşmaktadır. Genç esnaflarımız müşterinin talepleri doğrultusunda yeni gelişmelere daha çabuk ayak uydurup çağın getirdiği yenilikleri kendi iş yerlerinde müşterisine sunmakta daha cömert davrandılar. Ayrıca bu yenilikçi hareket esnaflar arasında rekabet kalitesini hiç olmadığı kadar arttırdı. Müşteri memnuniyeti de doğal olarak arttığı için alış veriş için dış bölgelere gitmeler azaldı.
     Görselliği yüksek iş yerleri ve mevcut binalardaki modernizasyon hareketlerinin kira ve emlak fiyatlarında ciddi artışlara neden olduğunu söyleyen Burtaçgiray, Nitelikli iş yerleri ve konutların çoğalması emlak ve kira ücretlerinin en az iki katına çıkmasına ve ilçemizin göç almasına da neden oldu dedi.
     Kooperatif aracılığıyla 2012 yılında esnaf ve sanatkara devlet desteğiyle 4 yıl vadeli 8 milyon lira kredi dağıttıklarını kaydeden Burtaçgiray, son yıllarda dağıtılan kredilerin geri dönme oranının ise yüzde 95i bulduğunu belirtti.
     Bu esnafımızın gücünün arttığını gösterir diyen Burtaçgiray, esnaflara yönelik çeşitli seminerler de verdiklerini, önümüzdeki günlerde gıda sektörüne yönelik hijyen kursları açacaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada 2012 yılında 53 iş yeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER