Suluovada yaşlı ailelere evde bakım hizmetleri

Suluovada yaşlı ailelere evde bakım hizmetleri


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımıza sahip çıkıyoruz dedi.
     Sarıfakıoğulları, kimsesiz, yaşlı ve engelli ailelere yönelik başlatılan sosyal hizmet çalışmalarını yerinde inceledi.
     Yeni Mahallede yaşayan 50 yıllık evli Satılmış (82) ve Fadime Tosun(67) çiftinin evini ziyaret eden Sarıfakıoğulları, burada AA muhabirine projeyle sundukları hizmetleri anlattı.
     İlçede yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç 20 aileyi belirlediklerini kaydeden Sarıfakıoğulları, İlçemizde maddi durumu iyi olmayan, bakıma muhtaç 20 aileyi belirledik. Bu vatandaşlarımızın başta kişisel bakımları olmak üzere ev temizliklerini yaptırıyoruz. Sağlık kontrollerinden geçiriyoruz. Evlerini bakıma alıyoruz ve onarıyoruz. Eşya yardımında bulunuyoruz. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Yaşlılara yönelik yapılan proje ile aynı zamanda onlara karşı saygı ve vefa borçlarını ödediklerini ifade eden Sarıfakıoğulları, şöyle konuştu:
     Devletin gülen yüzü, şefkat eli olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yaşlı ve kimsesizlerin hizmetinde. Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımıza sahip çıkıyoruz. Günlük temizlik ve bakım ihtiyacını karşılayamayan, ekonomik yoksulluk içinde, sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi veren yaşlılarımızın elinden tutuyoruz. Her gün iki vatandaşımızın evine hizmet götürüyoruz. Bu hizmet sayesinde evleriyle duygusal bir bağ kurmuş yaşlılarımızı huzurevlerine taşımadan, evlerinde ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz. Bu kapsamda arzumuz bu ailelerin evlerine sıcak yemek verebilmek. Bunun için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.
     Sarıfakıoğulları, söz konusu çalışmanını 1 yıl süreceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı : Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluovada yaşlı ailelere evde bakım hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER