Suluova Belediye Başkanı Boz:

Suluova Belediye Başkanı Boz: -TOKİnin 1 ve 2. etap konutları ilçemizin siluetini değiştirecek


AMASYA (A.A) - Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, TOKİnin 1 ve 2. etap konutları ilçemizin siluetini değiştirecek dedi.
     Boz, yaptığı açıklamada, yapımı devam eden 2. Etap TOKİ Konutları hakkında bilgi vererek, 456 adet toplu konutumuz hızla yükselmeye başladı. İki blokun kaba inşaatı tamamlandı, diğerleri de yükseliyor. Bir yıl gibi kısa sürede konutlar hak sahiplerine teslim edilecek diye konuştu.
     Tüm başvuranlara konut yapıldığını belirten Boz, Başvuruda bulunarak peşinat yatıran 456 vatandaşımızın mağdur olmaması için 456 adet konut yapılmasını temin ettik. Çünkü peşinat yatırıp da kurada ismi çıkmayan vatandaşımızın durumu bizleri çok üzüyordu. Bunun önüne geçmek için tüm başvuranlara konut verilmesini sağladık dedi.
     Hak sahiplerine 3 yıl önce verilen 264 adet 1. Etap TOKİ ve inşaatı devam eden 456 adet 2. Etap TOKİ konutlarının ilçede doğal kentsel dönüşümü başlattığını belirten başkan Boz, şöyle devam etti:
     TOKİnin 1 ve 2. etap konutları ilçemizin siluetini değiştirecek. İlçemizde doğal bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. 3 yıl önce hak sahiplerine teslim edilen 1. Etap TOKİ konutları bunu başlatmıştır. Nitelikli TOKİ konutlarının rahat yaşam ortamını gören vatandaşlarımız artık gecekondu tipi yapılarda oturmak istemiyor, kaloriferli ve asansörlü modern yapılarda yaşamak istiyor. Bu gelişmelere bağlı olarak ilçemizdeki emlak fiyatları da son 3 yıl içerisinde 5 kat arttı. Bu durum ilçemizin gelişmeye başladığının net göstergesidir.
     Nitelikli konut sayısını artırmak ve yoğun başvurulara cevap vermek için ilçede üçüncü bir toplu konut çalışması yaptıklarını belirten Başkan Boz, 400 ile 500 adet yeni toplu konut yapılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. TOKİ konutlarıyla özel müteahhitlerin yaptığı nitelikli konutlar sayesinde Suluova kabuk değiştiriyor. Kaliteli yeni yaşam alanlarıyla artan istihdam alanları sayesinde ilçemizde hızlı bir gelişme ve büyük bir sıçrama yaşanıyor diye konuştu.
     Başkan Boz, ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçede de uygulanması için planlamalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluova Belediye Başkanı Boz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER