Suluova Trafik Şube Amirliği, motosiklet denetimlerini

Suluova Trafik Şube Amirliği, motosiklet denetimlerini artırdı


AMASYA (A.A) - Suluova Trafik Şube Amirliği, motosiklet denetimlerini artırdı.
     İlçenin muhtelif yerlerinde ehliyetsiz, kasksız ve plakasız motor sürücülerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, kasksız trafiğe çıkanlar ile ehliyetsiz ve tescilsiz motor kullanan sürücüler hakkında cezai işlem yapıyor. Denetimlerde ayrıca egzozu çevreye gürültü kirliliği veren motorlar ve yaşı küçük olan sürücüler yakalanarak haklarında işlem yapılıyor.
     Yaz aylarıyla birlikte son günlerde motosiklet ve mobilet kullanımının arttığına dikkati çeken İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, Bu tip araçların karıştığı kazalarda artış görülmekte. Bu nedenle denetim ve kontrollere ağırlık verdik. Denetimler neticesinde kusurlu görülen sürücülere gerekli cezai işlem uygulanmakta. Vatandaşlarımıza ceza kesmek istemiyoruz, o yüzden mağdur olmamaları için trafik kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz dedi.
     Motosiklet ve mobilet sürücülerine yönelik ilçenin belli bölgelerine Aklınız ve kaskınız hep başınızda olsun sloganı yazılı afiş astıklarını ve broşür dağıttıklarını dile getiren Akkaya, şunları kaydetti:
     Amacımız motosiklet sürücüleri için hayati önem taşıyan kask kullanma alışkanlığını tüm motosiklet sürücülerine yansıtmak ve motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazalarını asgariye indirmek. Kask takan sürücüler kazaları hafif yaralanmalarla atlatırken, kask takmayan sürücülerin kazaları ağır yaralanma ve ölümle sonuçlanıyor.
     (MA-ORH)
<< Önceki Haber Suluova Trafik Şube Amirliği, motosiklet denetimlerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER