Sünnet yaptırırken uygun zamana dikkat

Sünnet yaptırırken uygun zamana dikkat -Universal Ege Sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Ergün: Cinsel kimliğin kazanıldığı 2-6 yaş arası sünnet yapılması, çocuktaki psikolojik travmalardan dolayı pek tavsiye edilmemektedir


İZMİR (A.A) - Universal Ege Sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Raziye Ergün, cinsel kimliğin kazanıldığı 2-6 yaş arasında sünnet yapılmasını, çocukta yarattığı psikolojik travma nedeniyle tavsiye etmediklerini belirtti.
     Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, yazın gelmesiyle birlikte ailelerin sünnet hazırlıklarına başladığına dikkat çekti.
     Birden fazla erkek çocuğu bulunan ailelerin, kardeşleri aynı anda birden sünnet yaptırma gibi genel bir alışkanlığı olduğunu, ancak bunun çocukların yaş durumna göre sakıncalar teşkil edebileceği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:
     Teknik olarak her yaşta sünnet yapılabilir. Ancak, cinsel kimliğin kazanıldığı 2-6 yaş arası sünnet yapılması, çocuktaki psikolojik travmalardan dolayı pek tavsiye edilmemektedir. Sünnet, ya çocuğun ne yapıldığını anlayamayacağı ve yabancıyı tanıyamayacağı kadar erken dönemde ya da sağlıklı iletişim kurulabilecek çağa geldiğinde yapılmalıdır.
     Ergün, hem dinsel nedenlerle hem de koruyucu ve tedavi edici yönüyle sağlıkla yakından ilişkili olan sünnetin, öncelikle cerrahi bir operasyon olduğunun da unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, Sünnetin ideal olarak hastane ortamında, bir ameliyat ciddiyetinde, uzman ve bu konuda deneyimli hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uygun koşullar altında gerçekleştirilen sünnetlerde hem tıbbi hem de psikolojik komplikasyonların gelişme olasılığı son derece azdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Sünnet yaptırırken uygun zamana dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER