Surahanlıda taşımalı eğitim protestosu

Surahanlıda taşımalı eğitim protestosu


MANİSA (A.A) - Saruhanlıya bağlı Tirkeş köyünde çocuklarının taşımalı sistemle eğitim görmesine karşı çıkan veliler köydeki okul bahçesinde eylem yaptı.
     Köy meydanında toplanan bir grup köy sakini, çocuklarıyla birlikte pankart açarak okul bahçesine yürüdü.
     Okulumuzu kapattırmayız, taşımalı eğitim istemiyoruz, köyümüze yeni okul isteriz sloganları atan grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Zeynel Karadağ, 130 öğrencinin eğitim gördüğü köylerindeki 3 parçalı okul binasına 2006 yılında yıkım kararı verildiğini belirtti.
     Binaların çok eski olduğunu, bu nedenle eğitim yapılamaz raporu verildiğini dile getiren Karadağ, şöyle dedi:
     Çocuklarımız sömestre tatilinden sonra taşımalı sistemle köyümüze 9 kilometre mesafedeki Nuriye beldesinde eğitim görecek. Biz köylüler olarak çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmesini istemiyoruz. Köyümüze yeni okul yapılsın. Yeni okul yapılıncaya kadar çocuklarımız için köyümüze konteyner sınıflar temin edilsin. Eğer talebimiz kabul edilmezse, bütün cezaları göze alıp çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.
     Öğrenci velisi Ayşegül Alkan da taşımalı eğitim kapsamında 130 öğrenciye araç ve yemek tahsis edilmesinin getireceği maliyet yerine ilk etapta konteyner sınıf kurulmasının daha doğru olacağını savunarak annelerin çocuklarını gün içinde ulaşma imkanı bulamadıkları uzaklıktaki bir yere göndermeye gönüllü olmadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Surahanlıda taşımalı eğitim protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER