Suriyede din adamlarının kaçırılması

Suriyede din adamlarının kaçırılması -İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Yıldırım: -"Metropolit Yazıcı, pazar günü kilisemizdeki ayine katıldı. Dünya barışı, huzuru için birlikte dualar ettik"


HATAY (A.A) - İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, Suriyede iki din adamının kaçırılmasına ilişkin "Metropolit Yazıcı, pazar günü kilisemizdeki ayine katıldı. Dünya barışı, huzuru için birlikte dualar ettik" dedi.
     Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcının, İskenderunda pazar günü ayine katıldıktan sonra Suriyeye giderken kaçırıldığı iddiasını basından takip ettiklerini söyledi.
     Metropolit Yazıcının yılda 3-4 kez Hataya geldiğini belirten Yıldırım, şunları anlattı:
     "En son Mersin ve Hatayda bulunan bazı kiliselerde ayine katıldı. Pazar günü kilisemizdeki ayine katıldı. Din adamları hiçbir zaman savaş istemez. Barıştan yanadırlar. Kilisemizde yapılan ayinde de dünya barışı, huzuru için birlikte dualar ettik. Din adamları insanların ölmesini istemez. Umarım başlarına kötü bir iş gelmemiştir. Bulunmaları için dua ediyoruz. Suriyeye giderken Suriye Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile kaçırıldığını duyduk. Şamdaki Ortodoks Patrikhanesinde serbest bırakıldığına dair kesin bir bilgi yok. Savaş ortamı olduğu için kimseyle telefonla görüşemiyoruz."
     Hatayda bulunan temsilcilerinin durumu Hatay Valiliğine ilettiğini ifade eden Yıldırım, "Şuan akibetleri hakkında bize ulaşan kesin bir bilgi yok. Neredeler, başlarına ne iş geldi- bilmiyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Ömer Soylu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyede din adamlarının kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER