Suriyede kaçırılan 4 gazeteci Türkiyede

Suriyede kaçırılan 4 gazeteci Türkiyede -Türk gazeteci Aziz Akyavaşın da aralarında bulunduğu, ABDli ve Ürdünlü 4 basın mensubu Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiyeye girdi -Kendilerini muhaliflerin kurtardığını belirten Aky


HATAY (A.A) - Suriyede kaçırılan aralarında Türk gazeteci Aziz Akyavaşın da bulunduğu ABDli ve Ürdünlü 4 basın mensubu Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiyeye girdi.
     Cilvegözü Sınır Kapısında gerekli işlemleri yapılan 4 gazetecinin arasında bulunan Akyavaş, çok yorgun olduklarını ve bu nedenle açıklama yapmayacaklarını söyledi.
     Kendilerini muhaliflerin kurtardığını ve onların yardımıyla Cilvegözü Sınır Kapısına geldiklerini ifade eden Akyavaş, Gözlerimiz bağlıydı, nelerin yaşandığını bilmiyoruz. Fiziksel şiddet görmedik ama psikolojik şiddete maruz kaldık dedi.
     ABDli gazeteciler John And Ward Karıstra, Rıchard Harrısengel ile Ürdünlü Muhammed Jamal Balluz da, Suriyede Esed birliklerinin kendilerini alıkoyduklarını, 5 günlük esareti bir an önce unutmak istediklerini kaydetti.
     Zor 5 gün geçirdiklerini ve Türkiyeyi çok sevdiklerini ifade eden gazeteciler, dinlenmek istediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Cem Genco-Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyede kaçırılan 4 gazeteci Türkiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER