Suriyede yaşadıklarını kitap haline getirecek

Suriyede yaşadıklarını kitap haline getirecek -Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Akçakaledeki çadır kentte kalan Suriyeli, yaşadıklarını kitap haline getirecek


ŞANLIURFA (A.A) - Müslüm Etgü - Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Akçakaledeki çadır kentte barınan Suriyeli, yaşadıklarını kitap haline getirecek.
     Sülayman Şah Çadır Kentinde mahalle muhtarı olarak görevlendirilen Türkmen asıllı Hasan Musullu, Suriyede yaşanan olayları ve Türkiyeye kadar olan yolculuğunu Hürriyet Yolunda adlı kitabında anlatmayı planlıyor.
     Musullu, Türkiyede, Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinde 1986 yılında mezun olduğunu, ardından ülkesine dönerek 26 yıl memurluk yaptığını söyledi.
     Yaşanan olaylardan binlerce Suriyeli gibi kendisinin de etkilendiğini ve zorlu bir yolculuğun ardından Türkiyeye göç etmek zorunda kaldığını anlatan Musullu, Akçakaledeki çadır kentte bir mahalleye muhtarlık yaptığını ifade etti.
     Günün büyük bölümünü çadır kentte barınanların sorunlarının çözümüne ayırdığını, boş zamanlarında ise Suriyede yaşanan zulümler ve Türkiye sınırına kadar yaşadığı çileli ve tehlikeli yolculuğun hikayesini kalema aldığını aktaran Musullu, Elimde yazılacak çok konu var. Hepsini bu kitapta toplayacağım dedi.
    
     -Annesini sırtında taşıdı
    
     Hasan Musullu, çoluk çocukla bir traktör römorkunda başladıkları yolculuğun ardından geldikleri Türkiyede, görevlilerin kendilerini güler yüzle karşıladığını söyledi.
     Göç sırasında 80 yaşındaki annesini 6 kilometre boyunca sırtında taşıdığını aktaran Musullu, şunları kaydetti:
     Oradan başladığımız yolculuğumuzda tehlikeli dağlardan ve sınırdan geçtik. Sınıra ulaşır ulaşmaz Türk askeri bize her türlü yardımı yaptı. Yaşlılarımızı bile sırtında taşıdı. Her zaman için Türk milletine minnettarız. Hazırladığım kitabımda bu ayrıntılara da yer verdim.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyede yaşadıklarını kitap haline getirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER