Suriyede yaşadıklarını kitapta toplayacak

Suriyede yaşadıklarını kitapta toplayacak -Azize Cellut, baba ve oğul Esed döneminde uğradığı zulmü yazıya döküyor -Cellut: İlk eşimi kaybettiğim günden başlayarak, ülkemi terk ettiğim güne kadar yaşadıklarımı yazıyorum


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Suriyedeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Azize Cellut, baba ve oğul Esed döneminde uğradığı zulmü yazıya döküyor.
     Yaklaşık 6 ay önce ailesiyle ülkesinden kaçarak Gaziantepe yerleşen Halepli Azize Cellut, günlerini kitap yazarak geçiriyor. Cellutun dramı ilk eşi İbrahim El Yusufu kaybetmesiyle başlıyor. Eşini kaybettiği günden başlayıp, ülkesini terk etmesine kadar yaşanan süreci yazıya döken Cellut, baba ve oğul Esed döneminde gördüğü zulmü de kitaba aktarıyor.
     Gaziantepte kiraladıkları evde çocuklarıyla birlikte yaşayan Cellut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının hem baba Hafız Esed, hem de hem oğlu Beşşar Esedin zulmüne şahitlik ettiğini söyledi.
     İlk eşinin 1980de Hafız Esedin askerleri tarafından öldürülmesinin ardından kaynıyla evlendiğini belirten Cellut, Hafız Esed karşıtı oldukları için kendisinin 11 yıl, eşinin de 13 yıl hapis yattığını dile getirdi.
     Cezaevinden çıktıktan sonra da sürekli gözetim altında tutulduğunu, ülke dışına çıkışının yasaklandığını söyleyen Cellut, bu nedenle hacca dahi gidemediğini vurguladı.
     Beşşarın zulmünden kaçarak Gaziantepe geldiklerini anlatan Cellut, bir oğlunun muhaliflerle birlikte savaştığını belirtti. Suriye ordu birliklerinin, muhaliflere destek verenlerin kızlarına, kardeşlerine ve kadınlarına tecavüz ettiğini öne süren Cellut, şöyle devam etti:
     Kızlarımız okula gidiyordu. Namusumuzdan korktuğumuz için kızlarımızı ve çocuklarımızı alarak buraya geldik. Hafız Esed zamanında da zulüm vardı ama Beşşarın zulmüne ulaşamaz. Baba Esede karşı siyasi konuşursan zulüm görürdün. Ama Beşşar Esed döneminde daha fazla zulüm gördük. Hafız Esed günlerine rahmet okuyoruz.
     Kendilerine kucak açan Türkiyeye teşekkür eden Cellut, özgür Suriyenin bir an önce zafere kavuşmasını istediğini kaydetti.
    
     -Suriyede yaşanan zulmü yazıya döküyor-
    
     Suriyede yaşanan zulmü yazıya döktüğünü ifade eden Cellut, daha sonra bunları bir kitapta toplayacağını belirtti.
     Yayınlanacak kitabın okuyucuyu etkileyeceğine inandığını vurgulayan Cellut, Kaleme aldığım konular Binbir Gece Masalına benziyor. Bir padişah vardı. Ona her gün bir kız getirilerdi. Padişah onunla evlenir ve öldürürdü. Bir gün zeki bir kız geldi. Ona her gün bir masal anlattı. Bu masalı padişah kendisini sevene kadar devam ettirdi. Benim de masalım buna benziyor. Kitabımda ilk eşimi kaybettiğim günden başlayarak, ülkemi terk ettiğim güne kadar yaşadıklarımı yazıyorum dedi.
     Cellut, yazdığı kitabı tamamladıktan sonra Suriyenin özgürlüğünü kaleme alacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyede yaşadıklarını kitapta toplayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER