Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: Şu anda Türkiyede 35 bin göçmen kardeşimiz var, bunların 10 bini Şanlıurfada


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiyede 35 bin civarında Suriyelinin barındığını, bunlardan 10 binin Şanlıurfadaki çadır kentte bulunduğunu söyledi.
     Güvenç, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen Suriyeliler için Akçakale ilçesinde hazırlıklarına başlanan çadır kentte incelemelerde bulundu. Ceylanlı Mahallesinde altyapı çalışmaları sürdürülen 10 bin kişilik çadır kente gelişinde Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Güvenç, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Çadırların kurulacağı alanı gezen Güvenç, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi devletlerinin baskıları nedeniyle göç eden Suriye vatandaşlarına Türkiyenin kucak açtığını söyledi.
     Şu anda Türkiyede 35 bin göçmen kardeşimiz var, bunların 10 bini Şanlıurfada diyen Güvenç, ilk gelen grubu Ceylanpınardaki Telhamut Çadır Kentinde konuk ettiklerini söyledi.
     Şanlıurfadaki ikinci çadır kentin Akçakale ilçesinde kurulacağını anlatan Güvenç, şöyle devam etti:
     10 bin kişilik ikinci çadır kentle ilgili çalışmaları Akçakalede başlatmış bulunuyoruz. 500 dekarlık alanda 4 gündür çalışıyoruz. Ödeneklerimiz temin edildi. İnşallah gecikmeden 20-25 gün içerisinde bu kampı hayata geçireceğiz. Sosyal alanlarıyla, spor tesisleriyle, seyyar hastanesiyle burayı tam bir sosyal tesis haline getireceğiz.
     Türkiyenin büyük bir devlet olduğunu ve darda kalan bütün insanlara kucak açtığını dile getiren Güvenç, Suriyeli sığınmacılara da bu konuda gerekli yardımın yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER