Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AK Parti Denizli İl Başkanı Örki: Sınırın öteki tarafında güvenlik sağlandığında ticaretimiz eskisinden çok daha sağlam ve hacimli olacaktır


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle ticarette sıkıntılar yaşandığını, ancak sınırın öteki tarafından güvenlik sağlandığında ticaretin eskisinden çok daha sağlam ve hacimli olacağını belirtti.
     Örki, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyedeki olaylarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini, yaşanan olayların ticarete de yansıdığını ifade etti.
     Yaşanan olaylarda, Suriyeye ticaret için geçiş yapan Türk tırlarına son günlerde zarar verilmeye başlandığını, bu nedenle de Türk vatandaşlarının bu ülkeye geçişleri belirli sınır kapılarında geçici olarak durdurulduğunu dile getiren Örki, Suriyeden ülkemize ya da ülkemizden Suriyeye giriş yapmak isteyen Suriye vatandaşlarına ise tüm kapılarımız hizmet vermektedir. Dolayısıyla kapılarımız hukuken açıktır. Sınırın öteki tarafında güvenlik sağlandığında ticaretimiz eskisinden çok daha sağlam ve hacimli olacaktır. Güvenliğinde sıkıntı olmayan kapılarda giriş çıkışlar devam etmektedir dedi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER