Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Akçakale ilçesinde çadır kentte bulunan Suriyeliler, devlet başkanı Beşşar Esed aleyhine protesto gösterisi düzenledi


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesinde çadır kentte bulunan Suriyeliler, devlet başkanı Beşşar Esed aleyhine protesto gösterisi düzenledi.
     Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye gelen ve Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisine yerleştirilen Suriyeliler, bayram namazının ardından toplandı.
     Ellerinde Arapça ve Türkçe, Beşşar seni istemiyoruz, Hürriyeti ebediyen istiyoruz, Esed senin gücüne karşı hürriyet istiyoruz yazılı dövizler bulunan Suriyeliler, bir süre slogan attıktan sonra daha sonra dağıldı.
     Suriyelilerden Muhammet el Bari, Türkiyenin zor günlerinde kendilerine kuçak açtığını belirterek, Türkiyenin tarihinde bu var. Suriyeliler, Türkiyeye özgürlükleri için geldi dedi.
     İsmini vermek istemeyen bir sığınmacı ise bir çok insanın ailesini ve evini bırakıp Türkiyeye gelmek durumunda kaldığını ifade ederek, özgürlüğün yakın olduğuna inandıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: J.Jale Durgun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER