Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanı sırasında ilk belirlemelere göre 4 Suriyeli öldü 20si ağır çok sayıda kişi yaralandı


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseki vilayetine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanı sırasında 4 Suriyeli öldü, 20si ağır çok sayıda kişi yaralandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Suriye ordu birliklerine ait helikopter, Ceylanpınara birkaç metre mesafedeki sınır hattında keşif uçuşu yaptı. Ardından hava kuvvetlerine ait unsurlar, söz konusu bölgedeki yerleşim yerlerini bombaladı.
     Hava bombardımanının Ceylanpınar sınırına yakın mesafede bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki makarna fabrikasını hedef aldığı ifade edildi.
     Şiddetli patlamanın etkisiyle büyük bir duman tabakası yükseldi. Etrafa saçılan şarapnel parçaları Ceylanpınara kadar ulaştı.
     Patlamada ilk belirlemelere göre 4 Suriyeli öldü, 20si ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Türkiye sınırına getirilen yaralılar ambulanslarla Ceylanpınar ve Şanlıurfadaki hastanelere taşındı.
     Patlamanın etkisiyle seken bir şarapnelin de Ceylanpınarda 1 kişinin elinden yaralanmasına neden olduğu, ilçede bazı işyerlerinin de camlarının kırıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER