Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki olaylar sırasında atılan bir mermi, Ceylanpınarda bir evin camına isabet etti -Olaylarda yaralanarak Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirilen 30 kişiden 2si kur


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki olaylar sırasında atılan bir mermi, Ceylanpınarda bir evin camına isabet etti.
     Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) denetimindeki ilçede dünden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli çatışmaların sesleri Ceylanpınardan da duyuluyor.
     Bölgedeki çatışmalar sırasında ateşlendiği belirtilen bir mermi, Suriye sınırının yakınlarındaki Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Ömer Barutçuya ait iki katlı evin üst katındaki odanın penceresini kırıp kapıya isabet etti. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri inceleme yaptı.
     Ev sahibi Barutçu, odada oturdukları sırada camın kırıldığını fark ettiklerini belirterek, Merminin oturma odasının kapısına isabet ettiğini gördük. Tedirgin olduk. Can güvenliğimiz yok bir an önce olayların sona ermesini istiyoruz dedi.
     Bu arada gün içerisinde Rasulayndaki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirilen 30 yaralıdan 2si kurtarılamadı.
     Bölgedeki çatışmaların artması üzerine askeri birlikler güvenlik önlemlerini sıklaştırdı.
     Öte yandan ÖSO mensuplarının ordu birliklerinden ele geçirdikleri tankla Rasulaynın Türkiye sınırı boyunca ilerlediği görüldü.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER