Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İslahiyedeki çadır kente yerleştirilen Suriyelilerden Abdulaziz Muhammet: Bizlere Arap dünyasından fazla sahip çıktılar. En çok bizler için Türkiye çaba sarf etti


GAZİANTEP (A.A) - İslahiyedeki çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, yaşamlarından memnun.
     İlçedeki eski Tekel tütün deposu alanında kurulu 1700 çadırda yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, Türk Kızılayı tarafından oluşturulan yemek dağıtım noktasında düzenli olarak 3 öğün yemek alıyor, sosyal tesislerdeki internet, telefon ve televizyon aracılığıyla ülkelerindeki durumu takip ediyor.
     Ülkesinde çiftçilik ve tüccarlık yapan Abdülaziz Muhammed, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyeye müteşekkir olduklarını ve yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, Bizlere Arap dünyasından fazla sahip çıktılar. En çok bizler için Türkiye çaba sarf etti dedi.
     Suriyedeki son durumu da değerlendiren Muhammed, İçerideki kardeşlerimiz korkuyla yaşıyorlar. Her an ölümle burun burunalar. Evlerimiz yıkıldı, içeride çok sayıda tutuklu var. Sahip olduğumuz tarlalardaki ekili ürünlerimizi de talan ettiler diye konuştu.
     Halepe bağlı Zurbe kentinden Türkiyeye gelen evli ve 3 çocuk babası marangoz Yusuf Hasne ise Esed ordusunun saldırısı sırasında kolundan yaralandığını, 40 gün önce de yakınlarıyla birlikte İslahiyedeki çadır kente geldiğini söyledi.
     İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Tekel tütün deposuna ait 280 dekarlık alanda kurulan çadır kent, altyapı, elektrik ve barınma gibi ihtiyaçların sağlanmasınını ardında 21 Marttan bu yana Suriyelileri misafir ediyor.
     Çadır kentte kalan Suriyeli sayısı 6 bin 107 olduğu bildirildi.
     (ZEŞ-ZER-SEÇ-DEL)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER