Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye gelen Suriyeliler için Akçakalede 10 bin kişilik çadır kent kurulacak -Kızılay Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil: 10 bin kişilik çadır kent kurulması için alty


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye gelen Suriyeliler için Akçakalede 10 bin kişilik çadır kent kurulacağı bildirildi.
     Bu çerçevede İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin, Ceylanlı Mahallesi yakınlarındaki boş alanda zemin düzenleme çalışmalarına başladığı görüldü. Suriye sınırına birkaç kilometre mesafedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgeye çadırların kurulabileceği belirtildi.
     Kızılay Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akçakalede bu yönde çalışmanın başlatıldığını ifade etti.
     Türkiyede 31 binin üzerinde Suriyelinin barındığını ve bunların bir kısmının Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte yerleştirildiğini anımsatan Meşhurgil, Akçakalede de 550 hektarlık bir alanda çadır kent kurma çalışmalarının başladığını aktararak, Şu anda Akçakalede böyle bir çalışma var, 10 bin kişilik çadır kent kurulması için altyapı hazırlığı yapılıyor dedi.
     Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde de daha önce 20 bin kişilik çadır kent kurulmuştu.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER