Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -TÜMSİAD Şube Başkanı Çekici: -Fabrikası bombalanan, kundaklanan iş adamlarımız var. Zararlarının 5 milyon doların üstünde olduğu belirtiliyor


GAZİANTEP (A.A) - Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, Suriyedeki olaylardan dolayı ticari ilişkilerin zedelendiğini belirterek, Fabrikası bombalanan, kundaklanan iş adamlarımız var. Zararlarının 5 milyon doların üstünde olduğu belirtiliyor dedi.
     Çekici, yaptığı yazılı açıklamada, TÜMSİAD olarak Suriyede yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti.
     Bu durumun bir an önce sonlanmasını temenni eden Çekici, şunları kaydetti:
     Suriye ile ilişkilerimiz üst seviyelere çıkmışken olaylar nedeniyle Suriyede kardeşlerimiz ve biz ciddi kayıp içerisindeyiz. Umut ediyoruz ki, bu durum bir an önce sonlansın. İlişkilerimiz Suriye ile eskisinden daha güzel bir hale gelsin. Bu durumda özel ticari ilişkilerimiz zedeleniyor. Gaziantepi ziyaret eden 1 milyon Suriyeli iç savaş nedeniyle kayboldu. Devlet Başkanı Beşşar Esede Allah akıl fikir versin. Devlet Başkanı ülkesinde halkını helak etti. Ülkemizin, misafirperverliliğini göstererek Suriye vatandaşlarına barınma imkanı vermesini de taktirle karşılıyoruz.
     Suriyedeki zulme dur denilmesi gerektiğini ifade eden Çekici, Suriye olaylarının çoktan önlenebilecek olduğunu, ancak bu olayların önlenmesi için etkili bir rol oynanmadığını savundu.
     Bu ülkede yatırımları bulunan Gaziantepli iş adamlarının durumundan bahseden Çekici, Çok ciddi bir anlamda fabrikası bombalanan kundaklanan iş adamlarımız var. Şahsen görüştük. Zararlarının 5 milyon doların üstünde olduğu belirtiliyor. Fabrikalarında Türk bayrağı sallandığı için bombalanmış. Bu için sonlanması gerekiyor. Bizi çokça üzense Müslüman kardeşlerimizin kanının akmasıdır ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin ekonomik olarak büyümesinin kıskanıldığını, Türkiyenin bu yükselişinin durdurulması için bir savaşın içene sokulmak istendiğini iddia eden Cuma Çekici, Türkiyenin askeri uçağının düşürüldüğünü hatırlatarak, Türkiye bu olayda soğuk kanlı ve akıllı davranarak hareket etti. Aslında savaşacak askeri gücümüz var, fakat Türkiye önemli bir virajda olduğu için çok dikkatli bir yol izleniyor düşüncelerini dile getirdi
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER