Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -TURAB Genel Başkanı Ucuz: -Türkiye, Suriyedeki durumun daha kötüye gitmesini arzu etmemekte, Suriye yönetimine halkın taleplerinin karşılanması doğrultusunda reformlar yapmasını telkin etmektedir


MERSİN (A.A) - Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Türkiyenin Suriyedeki durumun daha kötüye gitmesini istemediğini, Suriye yönetimine halkın taleplerinin karşılanması doğrultusunda reformlar yapmasını telkin ettiğini bildirdi.
     Ucuz, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyede son dönemde meydana gelen toplumsal olayların hem Suriyenin hem de Ortadoğunun barış ve istikrarı bakımından önem taşıdığını belirtti.
     Ortadoğuya transit geçiş kapısı niteliğindeki Suriyenin Türkiye ve Mersin açısından önem taşıdığını ifade eden Ucuz, bu ülkede devam eden çatışma ortamının bir an önce son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.
     Suriyede olayların dış müdahale olmadan son bulmasını dileyen Ucuz, şunları kaydetti:
     Türkiye, Suriyedeki durumun daha kötüye gitmesini arzu etmemekte, bu amaçla Suriye yönetimine halkın taleplerinin karşılanması doğrultusunda reformlar yapmasını telkin etmektedir. Türkiye bu konuda Suriye yönetimine gerekli katkı ve yardımı sağlamaya hazır olduğunu da bildirmiştir. Ancak çatışma ortamıyla birlikte komşu ülkeler başta olmak üzere uluslararası arenada Suriye ile ilişkilerde diyaloğun günden güne yitirilmesi süreci tıkamıştır. Sivillerin öldüğü, kardeş kanının döküldüğü ülkede kaos ortamı giderek artmaktadır. İnşallah kardeşlerimiz bir an önce huzura ve rahata kavuşur.
     Terör olaylarına da değinen Ucuz, şehitlere Allahtan rahmet, şehit ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Süleyman Tıraş / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER