Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Yaşanan olaylar nedeniyle temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı çeken kimi Suriyeliler, bunu Kilisten gidermeye çalışıyor


KİLİS (A.A) - Yaşanan olaylar nedeniyle temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı çeken sınır bölgesindeki kimi Suriyeliler, bunu Kilisten gidermeye çalışıyor.
     Halep kenti ve çevresinde son günlerde yaşanan çatışmalar, bölgede bazı temel ihtiyaç maddelerinin temini konusunda sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor.
     Bu çerçevede çeşitli malzemeler ve tüp gaz arayışına giren Suriyeliler, pasaportlarıyla veya sınır bölgesinden Türkiyeye giriş yaparak, aldıkları tüpleri ve çeşitli malzemeleri ülkelerine götürüyor.
     Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Memiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan enerji sıkıntısı nedeniyle son günlerde Suriyelilerin tüp gaza yoğun bir talebi olduğunu söyledi.
     Memiler, ihtiyaçlarını Kilisten gidermeye çalışan Suriyelilerin taleplerini ellerinden geldiğince karşılamaya çalıştıklarını belirtti.
     Tüp gaz bayi Cafer Kurt ise Suriyede bir çok sıkıntının yanında son günlerde tüp gaz sıkıntısının da yaşanmaya başladığını ifade ederek, Suriyede tüp gaz sıkıntısı var, ekmek, yiyecek, benzin sıkıntısı var. Biz de Suriyelilerin Müslüman kardeşi olarak, elimizden geldiği kadarıyla bütün ihtiyaçları gibi tüp gaz ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Suriyeliler, bizden kendi ihtiyaçlarına karşılayacak kadar tüp alıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Ekinci - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER