Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylarda yaralan 16 Suriyeli Adanada tedavi altına alındı -14ü yanık tedavisi gören yaralılardan 1i yaşamını yitirdi


ADANA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 16 Suriyeli, Adanada tedavi altına alındı. Suriyeli yaralılardan biri hastanede yaşamını yitirdi.
     Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerinden sınıra gelerek Türkiyeye giriş yapan Suriyeli 16 yaralı, Adanaya getirildi.
     Yaralılardan 14ünün yanık, birinin silah yaralanması, diğerinin ise kırık tedavisi gördüğü belirtildi. Yaralılardan 11i Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezinde tedavi altına alındığı, Suriyeli bir erkek yaralının tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi
    
     -2 bin 29 Suriyeli, Adanada-
    
     Kilis ve Hataydan Türkiyeye giriş yapan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) YURTKUR Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdunda konaklamaya devam ediyor.
     Adanaya gelen Suriyeli sayısının 2 bin 29a ulaştığı kaydedildi. Burada konaklayan Suriyelilere 24 süreyle sağlık hizmeti verildiği, 1 bebeğe gerekli aşılarının yapıldığı 115 kişinin yurtta kurulan sağlık merkezinde tedavi gördüğü bildirildi.
     Suriyelilerden şu ana kadar hastaneye sevk edilen 16sının tedavilerinin ardından taburcu olarak yurda yeniden getirildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER