Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -BASK İl Temsilcisi Yılmaz: -Olaylar sınır illerindeki hastanelerde, iş yükünü yüzde 100 artırdı -Olaylar başladığından bu yana yaklaşık 175 bin Suriyeliye poliklinik hizmeti verildi


HATAY (A.A) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Suriyedeki iç karışıklık ve çatışmaların artmasıyla Türkiyenin sınır illerindeki hastanelerde iş yükünün yüzde 100 oranında artığını ileri sürdü.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyeye sınır olan Hatay, Kilis, Şanlıurfada kurulan çadır kentlerde barınan yaklaşık 65 bin Suriyelinin sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenildiğini kaydetti.
     Çatışmalardan kaçarak Türkiyeye gelen Suriyelilerin en fazla Hataya geldiğini ifade eden Yılmaz, kentteki hastanelerin kendi vatandaşlarından çok Suriyeli yaralılara hizmet verdiğini savundu.
     Antakya Devlet Hastanesinde geçen yılın Ocak ve Temmuz aylarına oranla bu yıl 2 bin ameliyatın fazladan yapıldığını iddia eden Yılmaz, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Hastanedeki ameliyatların bine yakını Suriyelilere yapıldı. Suriyedeki olaylar öncesine kadar Reyhanlı Devlet Hastanesinin aylık 200 civarında olan ameliyat sayısı olaylardan sonra 550ye ulaştı. 112 Acil Servis ambulanslarının Suriye olaylarıyla birlikte, gittiği aylık vaka sayısı 2 bin 500den 5 bin 200e çıktı. Olaylar sınır illerindeki hastanelerde, iş yükünü yüzde 100 artırdı. Ateşli silahla yaralanan Suriyeli misafirlerden bin 700ü ameliyat edildi. Yaklaşık 250 civarındaki yaralı Suriyeliler il dışına ambulanslarla sevk edildi. Olaylar başladığından bu yana yaklaşık 175 bin Suriyeliye poliklinik hizmeti verildi.
     Yoğunluk nedeniyle personelin iş yükünün önemli miktarda arttığını belirten Yılmaz, devletin komşu ülkede yaşanan olaylarda yaralananlara kucak açmasını desteklediklerini kaydetti.
     Suriyeden kaçarak Türkiyeye sığınanlara devletin yardım etmesinin insani bir yaklaşım olduğunu ve takdir ettiklerini ifade eden Yılmaz, sağlık görevlilerinin de canla başla çalışmalarının taktir edilmesini istediklerini belirtti.
     Sağlık görevlilerin Suriyedeki olayların yaşandığı 18 aydan bu yana gece gündüz fedakarca çalıştığını, ancak saat başı fazla mesai ücretlerinin 6 lira olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun arttırılmasını beklediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER