Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Türkiye sınırındaki Rakka kentine bağlı sınır kapısı, bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle zaman zaman ara geçişlere kapatılıyor -Sınırdaki bölgeden zaman zaman silah sesleri duyuluyor (Fotoğraflı-Görün


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Türkiye sınırındaki Rakka kentine bağlı Tel Abyad Sınır Kapısı, bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle zaman zaman geçişlere kapatılıyor.
     Alınan bilgiye göre, Türkiye sınırında yer alan ve bugüne kadar çatışmaların pek yaşanmadığı bölgede önceki gün düzenlenen rejim karşıtı gösterinin ardından gerginlik yaşanıyor.
     Şanlıurfanın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle Tel Abyad Sınır Kapısı, Suriyeli yetkililer tarafından zaman zaman geçişlere kapatılıyor. Bu arada bölgeden zaman zaman silah sesleri de duyuluyor. Silah sesleri öğleden sonra yoğunlaşmaya başladı.
     Akçakale Kaymakamlığından yetkililer, sınırın Türkiye tarafında herhangi bir sıkıntı olmadığını ve işlemlerin yapılabildiğini ancak Suriyeli yetkililerin iki günden bu yana söz konusu kapıyı ara ara geçişlere kapattığını kaydetti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş / İsmail Fidan
     Yayıncı: Osman Kurt

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER