Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde muhaliflerin bir polis karakolunun kontrolünü daha ele geçirdiği bildirildi (Fotoraflı-Görüntülü)


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde muhaliflerin bir polis karakolunun kontrolünü daha ele geçirdiği bildirildi.
     Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şanlıurfanın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad ilçesinin kontrolünü ele geçirmek amacıyla Özgür Suriye Ordusuna bağlı birlikler ile Beşşar Esede bağlı güçler arasında birkaç günden bu yana aralıklarla çatışmalar devam ediyor.
     Daha önce kuşattıkları Tel Abyad Sınır Kapısı ve istihbarat merkezinin kontrolünü ele geçiren muhalifler, Türkiye sınırında Tel Abyadın merkezinde bulunan ve bir süreden beri çevresini kuşattıkları bir polis merkezini ele geçirdi. Söz konusu binada bulunan ve çevreyle irtibatının kesildiği öne sürülen güvenlik görevlilerinin ikna edilerek, merkezin ele geçirildiği belirtildi.
     Bu arada binanın yakınlarında bulunan ve yönetimi simgeleyen bayrağın indirildiği görüldü. Bu sırada herhangi bir çatışma sesi duyulmadı.
     Öte yandan Tel Abyad ilçesindeki çatışmalardan kaçan bazı kişiler sınırı aşarak Türkiyeye geldi. Söz konusu kişilerin Süleyman Şah Çadır Kentine yerleştirildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Mehmet Güldaş - Yasin Dikme
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER