Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Şanlıurfa Gazeteciler Birliği, sınırda yaşanan gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensubunun bir grup tarafından darp edilmesini kınadı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Gazeteciler Birliği, sınırda yaşanan gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensubunun bir grup tarafından darp edilmesini kınadı.
     Birlik Başkanı Veysel Polat, yaptığı açıklamada, son günlerde Akçakale ilçesi sınırıra kadar dayanan Suriyedeki şiddet olaylarını, çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcisi tarafından izlendiğini hatırlattı.
     Söz konusu gelişmeleri izleyen Edessa TV Kameramanı Naif Kaçmazın henüz tespit edilemeyen nedenle bir grup tarafından darp edildiğini belirten Polat, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Kaçmazın vücudunda darbelerin etkisiyle morarmaların olduğunu aktaran Polat, şunları kaydetti:
     Darp olayının meydana geldiği esnada orada bulunan yetkililerin olaya seyirci kaldıkları görülmüştür. Arkadaşımız da oradan uzaklaştıktan sonra hastaneye giderek tedavi olmuş ve rapor almıştır. Ayrıca savcılığa müracaat ederek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Naif Kaçmaz kardeşimizin şahsında, basına yönelik bu vahşi saldırıyı lanetliyoruz. Türkiye sınırları içerisinde meydana gelen bu çirkin olaya seyirci kalan yetkilileri de kınıyoruz.
     Polat, yetkililerden söz konusu bölgede görev yapan basın mensuplarının can güvenliğini korumada daha hassas davranmasını istedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER