Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Akçakale ilçesinde top mermisinin isabet etmesi sonucu yaralananlar, Şanlıurfadaki hastanelere sevk edildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfanın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine top mermisinin isabet etmesini sonucu yaralananlar, Şanlıurfadaki hastanelere sevk edildi.
     Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlendiği belirtilen ve Yeni Mahalledeki Toprak Mahsuleri Ofisine ait lojmanlara isabet eden patlamada, 1 anne ile 2 çocuğu hayatını kaybetti. Aralarında çevrede güvenlik önlemi alan polis memurlarının da olduğu 9 kişi de yaralandı.
     Ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılan ve burada müdahale yapılan yaralılar, daha sonra Şanlıurfaya sevk edildi. Yaralılar arasında bulunan 10 yaşındaki Meryem Timuçinin sağ ayağından yaralandığı öğrenildi.
     Bu arada olayın ardından hükümet konağına yürüyen bir grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Olayları takip eden AA Yurt Muhabiri Rauf Maltaş da grubun eylemi sırasında darbedildi.
     Öte yandan Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, yaptığı açıklamada, patlama sırasında 1 anne ile 2 çocuğunun öldüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Selçuk Aval

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER