Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı Osmaniyedeki konaklama tesisinde kırtasiye yardımı yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı Osmaniyedeki konaklama tesislerinde kırtasiye yardımı yapıldı.
     Osmaniye Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Adnan Çenet, Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisindeki kırtasiye yardımı sırasında, Suriyede bir iç savaş yaşandığını ve Türkiyenin Suriyelilere kucak açtığını ifade etti.
     Konaklama tesisinde kalan sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yaptıklarını ifade eden Cevahir, şunları kaydetti:
     Muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Osmaniyemize misafir olarak gelen minik yavrularımızın ateşine bir nebze su serpmek istiyoruz. Eğitimlerine yardımcı olmak istiyoruz. Onların eğitimlerinden geri kalmamalarını arzuluyoruz. Kendi imkanlarımızla bir miktar kırtasiye malzemesi temin ettik. Yardımlarımız devam edecek.
     Çenet, dernek olarak, Suriyeli öğrenciler için 2 bin adet defter, kalem, silgi ve kalemtraş temin ettiklerini bunun yanında bir miktar da kıyafet yardımında bulunduklarını söyledi.
     Konaklama tesisinde eğitim veren Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Meral Bulut ise Suriyeli öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
     Bulut, tesiste 84 Suriyeli öğretmenin de kendi branşlarında eğitim verdiğini belirterek, Diğer kamplarda uygulanan müfredatlar aynı şekilde burada da uygulanıyor. İngilizce ağrılıklı eğitim veriliyor. Türkçe seçmeli ders olarak gösteriliyor dedi.
     Öte yandan, Osmaniye Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kampta 7 bin 735 kişinin kaldığı ve 2 çadırın boş olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER