Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan 70 Suriyeli aile, Osmaniye ve Suriye Halkları Dayanışma Platformu üyeleri tarafından kardeş aile olarak belirlendi


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 70 Suriyeli aile, Osmaniye ve Suriye Halkları Dayanışma Platformu üyeleri tarafından kardeş aile olarak belirlendi.
     Platform Başkanı Süleyman Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniyede sivil toplum kuruluşlarının sığınmacılara kucak açtığını belirtti.
     Platforma destek veren dernek üyelerinin, tespit edilen Suriyeli kardeş ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade eden Dağ, şöyle devam etti:
     Sığınmacı sayısı her geçen gün artıyor. Kurduğumuz platform, şehir merkezindeki Suriyelilere yönelik çalışma yürüttü. Kamplarda yer kalmadığı için şehir merkezinde kendi imkanlarıyla barınmaya çalışan veya akrabalarının yanına sığınmış Suriyeli Türkmenler var. Bu kapsamda platform üyeleri tarafından tespit edilen 70 sığınmacı aile, platforma destek veren sivil toplum kuruluşlarının üyelerince kardeş aile olarak kabul edildi. Bu ailelerimiz, misafir kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak.
     Dağ, Osmaniye ve Suriye Halkları Dayanışma Platformuna destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER