Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Nevşehirde Suriye konulu fotoğraf sergisi açıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Suriyedeki yaşanan olayları anlatan fotoğraf sergisi ve yardım amaçlı kermesin açılışı yapıldı.
     Gülbahçe Parkındaki açılışa Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Murat Göktürk, Ahmet Feralan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Dursun Ertuğrul, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, daire amirleri Sivil Toplum Örgütü (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Programda konuşan Vali Savaş, Başbakanlık genelgesiyle belirlenen kamu bankalarına nakdi yardım olarak başlayan Suriyeye yardımlar konusunda Nevşehirde bir araya gelen STKların hazırlık aşaması olarak yapmış olduğu toplantı sonucu ayni yardımların organizasyonunun da startının verildiğini söyledi.
     Millet olarak Türk milletinin en önemli özelliklerinden birinin yardım severlik olduğunu Nevşehirde de bunun en iyi örneğinin yaşandığını belirten Savaş, Suriyeli mağdurlar için Nevşehirde 19 STK bir araya geldi bir potada eriyerek hiç bir kimlik ön plana çıkmadan bu yardım kampanyası başlatılmıştır. Biz valilik olarak nakdi yardımları gelen genelge ile organize ediyorduk. Ayni yardımlarda STKların öncülüğünde oluşturulan komisyon vasıtası ile organize ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda zaten ilimizden Kilise 2 tır patates gönderilmişti. İlerleyen süreçte de bu yardımların peyder pey devam edecekdedi.
     Ayrıca Savaş önümüzde Çarşamba günü alınan 27 ton patatesinde bölgeye gönderileceğini kaydetti.
     Milletvekili Feralan da, Türk milletinin Irakta Saddamım zulmünden kaçıp gelenlere, Bosna savaşından zarar gören insanlara kucak açtığı gibi bugünde Suriyedeki katliamlardan ve vahşetten zarar gören Suriye halkına da kucak açtığını belirtti.
     Milletvekili Göktür ise, Türk milletinin Suriyede yaşanan katliamlara da göz yummayarak kucak açtığını kaydeden Feralan, Türkiyeye hicret eden muhacirlerin Ensarıyız. Bugünde üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz dedi. Kendi ülkemizde rahat yaşarken Suriyede yaşanan katliamlara duyarsız kalınamayacağını kaydeden Göktürk, Nevşehir halkınında bu duygular ile devlet millet kaynaşmasının en iyi örneğini sergileyerek yardım yapmak için kenetlendiğini ifade etti.
     Belediye Başkanı Ünver de, millet olarak her zaman zor gün dostu olduğumuzu Türkiyenin de zor günlerinde dost elinin uzandığını Kurtuluş Savaşı döneminde Afganistan halkının yaptığı yardımların unutulamayacağını belirtti.
     Suriyede yaşanan insanlık dışı olaylara seyirci kalınamayacağını bu tarz cani yönetimleri hiç bir milletin başına geçmemesi temennisinde bulunan Ünver, Bu bir afettir Allah gözü dönmüş, cani yönetimleri kimsenin başına vermesin. Biz kendi milletini katleden bu yöneticilerin her zaman karşısında olduk diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Savaş ve beraberindeki protokol üyeleri Suriyedeki olayları anlatan fotoğraf sergisinin açışını yaptı.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER