Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kızıltepede YİBOya yerleştirilen 140 Suriyelinin, Halepte çıkan olaylarda ölen yakınlarının cenazelerine katılmak için ilçeden ayrıldığı belirtildi -Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık: Suriyeliler, taziy


MARDİN (A.A) - Kızıltepe Kaymakamlığınca YİBOya yerleştirilen 140 Suriyeli, Halepte çıkan olaylarda ölen yakınlarının cenazelerine katılmak için ilçeden ayrıldı.
     Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç karışık nedeniyle Türkiyeye sığınan 140 Suriyeliyi, YİBOya yerleştirdiklerini belirtti.
     Yırık, 140 Suriyeli mülteciye 16-17 günlük sürede 23 bin 500 liralık yardımda bulunduklarını, her türlü gıda, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılandığını kaydederek, Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirilen Suriyeliler okulu terk ettiler. Kendi istekleriyle okuldan ayrıldılar dedi.
     Suriyede yaşanan olaylara üzüldüklerini ifade eden Yırık, şunları söyledi:
     YİBOya yerleştirdiğimiz Suriyelilerden bazıları, Halepte ölen yakınlarının cenazelerine katılmak için okuldan ayrıldı. Suriyeliler, taziye dönüşünde tekrar YİBOda kalabilirler. Bizim YİBO yatakhanesi sığınmacıların her türlü barınmasına müsait durumda. Kalmaları için sorun yok. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Suriyelilerin kaldıkları yerlerdeki ihtiyaçlarına dair tüm yardımların yapılacağını, ödeneklerin gönderileceğini söylediler. Biz de ona ilişkin sayın valimizin talimatıyla ihtiyacımız bulunan ödenek miktarını bildirdik. Bir sıkıntı yok. Kendi tercihlerinden dolayı terk etmek isteyenler olmuş, onlar tamamen bizim inisiyatifimizin dışında gelişen şeyler.
    
     -Kendi istekleriyle çadırda yaşamak istediler-
    
     Birkaç gün önce bazı sığınmacıların yol kenarında bir alanda çadır kurdukları bilgisinin geldiğini belirten Yırık, şunları söyledi:
     Güvenlik güçlerine gerekli talimatları verdim. Bu vatandaşların tespitini yaptırdım. Yapılan araştırma neticesinde gördük ki, bizim YİBOya yerleştirdiğimiz Suriyeli sığınmacılar kendi istekleriyle yatakhaneleri terk etmişler. Ve tekrar çadırda yaşamaya başlamışlar. Kendilerini daha rahat hissettiklerinden ötürü çadırda yaşamak istemişler. Ben kendilerine kalış yerleriyle alakalı bir sıkıntının olmadığını, kalmaları halinde de barınma ısınma yiyecek giyecek ve her türlü yardımı Kaymakamlığımızca yapacağımızı söyledim. Onlar da tamam biz döneceğiz dediler. Ve zannediyorum iki gece orada kalmışlar. Sabah itibariyle de 140 kadar akraba olan sığınmacının tamamının toparlandıklarını ve kendi istekleriyle Halepte meydana gelen olaydan mütevellit hayatını kaybeden bazı yakınlarının cenazesine gitmek üzere ülkeyi terk ettiler. Emniyetimizin çalışmasıyla Suriyelilerin başlarında bulunan şahsın cep telefonuna ulaştık. Kaymakamlığımızın her türlü yardımı yaptığını, kendilerinin çok memnun ayrıldığını belirttiler. Ben son 2 gündür bir kısım basında, görsel medyada çıkan bu haberden mütevellit bunları paylaşma ihtiyacı hissettim. Kızıltepede ve bizim bölgemizde dışarda kalan, çadırda yaşamaya çalışan, olumsuz şartlar içinde bulunan mülteci bulunmamaktadır.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER