Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -ÖSO Komutanlarından Abdülcabbar el-Ukeydi: -Halepin tamamının yakında muhaliflerin kontrolüne geçeceğini düşünüyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanlarından Abdülcabbar el-Ukeydi, Halepin tamamının yakında muhaliflerin kontrolüne geçeceğini düşündüğünü söyledi.
     Suriyenin farklı kentlerinden Gaziantepe gelen 250ye yakın temsilci, Yerel Yönetim Meclisinin oluşturulması için Dedeman Otelde bir araya geldi. Oy verme işlemi öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran el-Ukeydi, kendilerine verilen destekten dolayı Türk halkına ve yetkililere teşekkür etti.
     El-Ukeydi, Suriyedeki bazı askeri hava alanları ile Halepteki sivil hava alanını kuşattıklarını ifade ederek, Suriyenin büyük bölümü muhaliflerin elinde. Halepin tamamının, yakında muhaliflerin kontrolüne geçeceğini düşünüyoruz. Beşşar Esed, köşeye sıkıştı. Onun için en bütün silahlarını kullanıyor. Füzeleri sivil halkın üzerine gönderiyor. Bu da onun köşeye sıkıştığını gösteriyor diye konuştu.
     el-Ukeydi, ülkelerinin özgürlüğüne kavuşması için toplumun her kesiminin desteğini arkalarına aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER