Suriyeye un desteği için kampanya başlatıldı

Suriyeye un desteği için kampanya başlatıldı -ESP-DER Yönetim Kurulu Başkanı Demirbüken: Suriyedeki kardeşlerimiz özellikle fırınları devlet eliyle yürütüldüğü için un konusunda sıkıntı çekiyor. Her Evden Bir Çuval Un diye bugün


ERZURUM (A.A) - Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Derneği (ESP-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Demirbüken, Suriyedeki kardeşlerimiz özellikle fırınları devlet eliyle yürütüldüğü için un konusunda sıkıntı çekiyor. Her Evden Bir Çuval Un diye bugün bir kampanya başlattık dedi.
     Demirbüken, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, ESP-DER olarak 8 Aralıkta genel kurul yaptıklarını belirterek, hem Erzurum meseleleriyle alakalı hem de uluslararası olaylarla ilgili birtakım çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Filistine destek mitingi, Suriyeye destek gibi etkinlikler düzenlediklerini belirten Demirbüken, şunları kaydetti:
     Biz Erzurumda yerel vakıf ve dernekler, çevre illerindeki vakıflar, dernekler ve özellikle ulusal çalışmalar yapan kuruluşların bölge temsilcileriyle bir araya geldik. Birlikten kuvvet doğar. Birbirimizin gücünü etkinleştirmek, birbirimize destek olmak, çalışmaları daha verimli hale getirmek için bunun bir gereklilik olduğunu düşündük ve toplandık.
     Yaklaşık 50 kuruluşun bağlı olduğu bir dernek olduklarını anlatan Demirbüken, Erzurumda misyonu, vizyonu ve ortak değerleri paylaşmak isteyen diğer sivil toplum kuruluşlarına da kapılarının açık olduğunu ifade etti.
    
     -Suriyeye toplayabildiğimiz kadar un göndereceğiz-
    
     Demirbüken, şöyle devam etti:
     Şu an en yakın programımız, Deniz Feneri Derneğinin organize ettiği Suriye için bir program var. Suriyede biliyorsunuz şimdi un eksik. Suriyedeki kardeşlerimiz özellikle fırınları devlet eliyle yürütüldüğü için un konusunda sıkıntı çekiyor. Her Evden Bir Çuval Un diye bugün bir kampanya başlattık. Bunu da ilk kez açıklıyorum. Bunu inşallah yaygın bir şekilde Erzurum ve bölge genelinde bu programı yapıp, bir hafta içerisinde Erzurumdan Suriyeye artık toplayabildiğimiz kadar un göndereceğiz.
     Erzurum için insani değerler için güçlü çalışmalar yapmaya başladıklarını vurgulayan Demirbüken, Kamuoyunun desteğini alıyoruz. Biz herhangi bir siyasi partinin kuruluşu değiliz. Yani bunu da böyle belirtmek istiyorum. Erzuruma, dünyaya, Türkiyeye faydalı bir şey yapılırsa biz sonuna kadar varız, destekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Suriyeye un desteği için kampanya başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER