Suriyeye uzanan yardım eli

Suriyeye uzanan yardım eli -Şanlıurfa Belediyesince olayların yaşandığı Suriyede zor şartlarda yaşayanlara ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar ilgi gösteriyor -Şanlıurfa STK Platformu Üyesi Gerem: Üç ha


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesince, Suriyede zor şartlarda yaşayan vatandaşlara ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar ilgi gösteriyor.
     Belediye encümenlerinin önerisiyle hayata geçirilen Suriyeli Kardeş Yardım Bekliyor projesiyle ilgili başlatılan yardım kampanyası kapsamında belediye binası, beyaz masa birimi, ilaç bankası ve Balıklıgölde kurulan stantlarda ayni yardımlar toplanıyor.
     Savaş nedeniyle Suriyenin kenar semtlerinde mahsur kalan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanan yardım kampanyasına çok sayıda vatandaş, elinden geldiğince destekte bulunuyor.
     Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu üyesi Osman Gerim, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Van depremi nedeniyle bir araya gelerek yardım kampanyası düzenleyen platformun bu defa Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalıştığını söyledi.
     Suriyelilerin, özellikle temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Gerem, şunları kaydetti:
     İlaç, gıda ve giysi malzemeleri topluyoruz. Vatandaşlarımız başlattığımız kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Üç haftada 6 kamyon ayni yardım malzemesi topladık. Daha önce bir tır malzemeyi Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Un ve helva gibi temel gıda maddelerini özellikle yardımseverlerden bekliyoruz.
     Yardımların, İtfaiye Müdürlüğünün deposunda toplandığını belirten Gerem, bu malzemelerin yetkililer aracılığıyla Suriyelilere ulaştırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeye uzanan yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER