Suriye halkına 25 ton gıda yardımı

Suriye halkına 25 ton gıda yardımı -Çorumda 14 sivil toplum örgütü tarafından toplanan 25 ton gıda malzemesi, bölge halkına ulaştırılmak üzere Kilise gönderildi


ÇORUM (A.A) - Çorumda 14 sivil toplum örgütü tarafından Suriye halkına yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 25 ton gıda malzemesi, bölge halkına ulaştırılmak üzere Kilise gönderildi.
     İnsani Yardım Vakfı Çorum İl Temsilcisi Selim Özkabakçı, Gıda Toptancılar Sitesinde bulunan bir fabrikada düzenlenen uğurlama töreninde, 14 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından başlatılan kampanyaya Çorum halkının duyarlılık gösterdiğini belirtti.
     Kampanya kapsamında un ve makarna başta olmak 25 ton gıda malzemesi toplandığını ifade eden Özkabakçı, yardımlar arasında elbise ve ayakkabı da bulunduğunu kaydetti.
     Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Bülent Gökgöz ile beraber yardım tırına Suriye sınırına kadar eşlik edeceklerini belirten Özkabakçı, İlk tırı yola çıkardıktan sonra ikinci ve üçüncü tır için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ülkemizdeki Suriyelilere hükümetimiz gerekli yardımları yapıyor. Biz bu yardımlarımızı Suriyenin iç bölgelerine kadar ulaştırmayı planlıyoruz ifadelerini kullandı.
     Bazı sendika ve sivil toplum örgütü başkanlarının da katıldığı törende, yardım tırı okunan duanın ardından Kilise uğurlandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Suriye halkına 25 ton gıda yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER