Suriye sınırında kaçakçılık operasyonu

Suriye sınırında kaçakçılık operasyonu -Şanlıurfada sınırdaki bir köyünde düzenlenen operasyonda bin 60 küçükbaş hayvan, 14 ton gümrük kaçağı çay, 24 bin paket sigara, 3 bin 180 litre motorin ve ruhsatsız 26 silah ele geçirildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfanın Suriye sınırındaki bir köye düzenlenen operasyonda bin 60 küçükbaş hayvan, 14 ton gümrük kaçağı çay, 24 bin paket sigara, 3 bin 180 litre motorin ve ruhsatsız 26 silah ele geçirildi.
     İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kaçakçılık olaylarıyla ilgili çalışma yapan ekipler, Akçakale ilçesinin sınırdaki Buket köyüne operasyon düzenledi.
     Önceden takibe alınan 17 kişinin ev ve eklentilerinde arama yapan ekipler, ruhsatsız 1 kalaşnikof marka silah, 20 av tüfeği, 5 kuru sıkı tabanca ile bu silahlara ait 385 mermi, bin 60 adet küçükbaş hayvan, gümrük kaçağı 14 ton çay, 24 bin paket sigara, 3 bin 180 litre motorin, 2 bin 774 krem, bin 88 kilogram salça, 322 şark köşesi yastık kılıfı ele geçirildi.
     Kaçakçılık olaylarıyla ilgili 14, güvenlik güçlerine mukavemette bulunan 8 ve yurda kaçak yollarla girdiği tespit edilen Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.
     Bu arada köyde yapılan incelemede, İmar Kanununa muhalefet ettikleri belirlenen 15 kişi ile kaçak elektrik kullanan 21 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriye sınırında kaçakçılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER