Suriye Türkleri Derneğinden, Suriyelilere yardım

Suriye Türkleri Derneğinden, Suriyelilere yardım -Derneğin, Suriyede sıkıntı çeken halka, yardım malzemesi gönderdiği bildirildi


HATAY (A.A) - Suriye Türkleri Derneğinden, Suriyelilere, gıda, kıyafet ve ilaç yardımı yapıldığı bildirildi.
     Derneğin yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede açlık ve salgın hastalıklarla mücadele halka yardım malzemesi gönderiyoruz dedi.
     Suriyedeki birçok bölgenin şehir ile irtibatının kesildiğini ifade eden Kömürcü, ülkede kalan halkın, ekmek, su, ilaç ve kıyafet gibi insani yardımlara ihtiyacı olduğunu kaydetti.
     Suriyede can güvenliği her an tehlikede olan halkın, aynı zamanda insani yardıma da muhtaç durumda olduğunu dile getiren Kömürcü, şu bilgileri verdi:
     Dernek olarak hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından topladığımız 400 kişilik yardım malzemesini Suriyeye gönderiyoruz. Gönderdiğimiz malzemeler arasında, ilaç, un, su, kuru gıda, bebek bezi, çocuk maması, kışlık ayakkabı ve kıyafet bulunuyor. Suriye halkı için yardım toplamaya devam edeceğiz. Suriyede binlerce insan, açlık ve salgın hastalıkla mücadele ediyor. Uluslararası toplum kuruluşlarının ve Türkiyedeki yardımseverlerin desteğini bekliyoruz.
     Kömürcü, Suriye halkına insani yardımda bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Kimse Yok mu Derneği ve Deniz Feneri Derneği ile hayırsever Türk vatandaşlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriye Türkleri Derneğinden, Suriyelilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER