Suriyeli çocukların buruk sevinci

Suriyeli çocukların buruk sevinci -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle aileleriyle Türkiyeye sığınan Suriyeli çocuklar, Hatayda güneşli havanın tadını çıkarıyor -Aile büyüklerinin Reyhanlı ilçesindeki parklara ve göl kenarına göt


HATAY (A.A) - Ali Güreli - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle aileleriyle Türkiyeye sığınan Suriyeli çocuklar, Hatayda güneşli havanın tadını çıkarırken, evlerinden uzak buruk sevinç yaşıyor.
     Suriyede yaklaşık 2 yıldır devam eden olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiyeye sığınmak zorunda kalan aileler, çadır kentlerde, yakın akrabalarının yanında veya kiraladıkları evlerde yaşama tutunmaya çalışıyor.
     Yaşadıkları şehirlerdeki çatışmalar ve bombardımanın etkisiyle çoğu yakınlarını kaybeden ve evleri yıkılan aileler, Türkiyenin sağladığı olanaklarla ayakta duruyor.
     Her savaş ortamında olduğu gibi ülkelerindeki olaylardan en çok etkilenen kadınlar ve çocuklar da, sıkıntı dolu günlerini Hataydaki mesire alanlarında gezinerek ve parklarda eğlenerek geride bırakmak istiyor.
     AA muhabirlerinin Reyhanlı ilçesindeki Yenişehir Gölü ve kent merkezindeki parklarda görüntülediği Suriyeli çocukların yüzü, ülkelerini ve evlerini terk etmek zorunda kalmalarına karşın gülüyor.
     Güneşli havayı fırsat bilerek parkta atlı karıncaya ve salıncağa binen, kaydırakta kayarak keyifli bir gün geçiren çocuklar, anne ve babalarının kısıtlı imkanlarına rağmen aldıkları bisküvi, çikolata, cips ve pasta yiyerek keyiflerine keyif kattılar.
    
     -Suriyeli kuyumcu-
    
     Parka karısı ve çocuklarıyla gelen Abdulkerim Kaddur, olaylar nedeniyle İdlibe bağlı Maridduma kentindeki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını anlattı.
     Memleketinde işletmeciliğini yaptığı kuyumcu dükkanını da savaş ortamı nedeniyle kapatmak zorunda kaldığını belirten Kaddur, Annem, babam, kardeşlerim, karım ve çocuklarımla Türkiyeye sığındık. Burada ev kiraladık ve Suriyede yaşamın normale dönmesini bekliyoruz. Suriye halkına Türkiyede sağlanan olanaklar çok iyi. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına bizlere kucak açtıkları için çok teşekkür ederiz dedi.
     Torunu 5 yaşındaki Ali Şihanı parkta getiren ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın ise, ülkesindeki olayların biran önce bitmesini istedi.
     Doktor olduğunu ve Halepteki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten kadın, Savaş çok kötü. Orada insanlık dramı yaşanıyor. Umarım en kısa sürede olaylar biter ve ülkemize döneriz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli çocukların buruk sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER