Suriyeli çocukların eğitimi

Suriyeli çocukların eğitimi -MEB Müsteşar Yardımcısı Tufan: -Suriyeli çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri ve eğitim hakkından yoksun kalmamaları için her türlü tedbiri alıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, Suriyeli çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri ve eğitim hakkından yoksun kalmamaları için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.
     Nizip ilçesinde temaslarda bulunan Tufan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serinden çadır kentte verilen eğitimle ilgili bilgi aldı. Nizip Kaymakamı Yaşar Karadenizi makamında ziyaret eden Tufan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeli ailelerin okul çağındaki çocuklarının da bulunduğunu anımsattı.
     Çadır kentlerdeki eğitim faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla bölgeye geldiğini ifade eden Tufan, Suriyeli çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri ve eğitim hakkından yoksun kalmamaları için her türlü tedbiri alıyoruz. Burada özellikle Valilerimiz ve Kaymakamlarımız önemli çalışmaya imza attılar. Dolayısıyla hem çadır kent hem de konteyner kentlerde eğitim ile ilgili yapılması gerekenler yapılıyor diye konuştu.
     Tufan, çadır kentleri ve konteyner kentleri gezeceğini ve bir sorun görülmesi halinde çözümüne yönelik tedbir alacaklarını sözlerine ekledi.
     Kaymakam Karadeniz de Tufana yapılan eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çocukların eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER