Suriyeli çocukların Gaziantepteki eğitimi

Suriyeli çocukların Gaziantepteki eğitimi -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve yaklaşık 550 Suriyeli çocuğun bir süre önce eğitim görmeye başladığı okulun resmi açılışı yapıldı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzel


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve yaklaşık 550 Suriyeli çocuğun bir süre önce eğitim görmeye başladığı okulun resmi açılışı yapıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ülkelerindeki olaylardan kaçarak pasaportla geçiş yapıp Türkiyeye sığınan Suriyeli çocukların eğitim göreceği Ortak Akıl Platformu binasında oluşturulan okulun resmi açılışı, İçişleri Bakanlığının Suriyeli sığınmacılarla ilgilenmesi için görevlendirdiği Merkez Valisi Veysel Dalmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Vali Dalmaz, açılıştaki konuşmasında, yerelde yapılan bu hizmetin çok önemli olduğunu belirterek, diğer sınır kentlerde de bu tür hizmetlerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu.
     Belediye Başkanı Güzelbey de Suriyeli çocuklara kıyafet, kırtasiye malzemesi ile çanta dağıtıldığını belirterek, yetişkinler için de meslek kursları verildiğini bildirdi.
    
     -Elimizden gelen her türlü yardım ve desteği yapacağız
    
     Toplam 8 sınıfta öğrencilere eğitim verildiğini aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:
     Gönül ister ki Suriyede sıkıntılar bitsin ve bu insanlar evlerine yurtlarına kavuşsunlar. Ama onlar bugün bizim misafirlerimiz. Devletimiz ve bizler onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Elimizden gelen her türlü yardım ve desteği yapacağız. Kendi pasaportlarıyla Gaziantepe gelen ve aralarında 19 doktor, 90 öğretmen, 100ün üzerinde mühendis ve birçok değişik meslek gruplarında bulunan Suriyeli vatandaşların çocuklarına ve yetişkinlere belediye olarak tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz.
     Gaziantepli hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür eden Güzelbey, Dalmaz ile el ele verip Suriyeli mültecilerin daha iyi bir eğitim almaları için çalışacaklarını ifade etti.
     Açılışa katılan Suriyeli sığınmacı Süleyman Osman ise Türkiye ile Suriye halkının geçmişte olduğu gibi şimdi de kardeş olduklarını dile getirdi.
     Suriyedeki sorunların bir an önce bitmesini ve ülkelerine dönmeyi çok istediklerini aktaran Osman, kendilerini misafir eden, bu imkanları sağlayan Türk halkına ve Belediye Başkanı Güzelbeye teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından sınıfları gezen Dalmaz ve Güzelbey, öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli çocukların Gaziantepteki eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER