Suriyeli dekorasyon ustası iş arıyor

Suriyeli dekorasyon ustası iş arıyor -Ülkesindeki olaylardan kaçarak Şanlıurfanın Siverek ilçesine yerleşen Suriyeli Ahmed Azadiin, hayatını sürdürebilmek için iş arıyor -Dekorasyon ustası Azadiin: Mesleğimi en iyi şekilde y


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkesindeki olaylardan kaçarak Şanlıurfanın Siverek ilçesine yerleşen Suriyeli Ahmed Azadiin, hayatını sürdürebilmek için iş arıyor.
     Azadiin ailesi, 2 yıl önce Suriyede başlayan iç karışıklığın ardından ikamet ettiği Suriyenin Halep kentinden kaçarak Sivereke yerleşti. Burada kiraladığı evde günü birlik işlerde çalışarak yaşamını sürdürmeye çalışan Ahmed Azadiin (40), son günlerde iş yapamayınca mesleğiyle ilgili düzenli bir iş aramaya başladı.
     Azadiin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaylardan önce Suriyede yaptığı dekorasyon işinde iyi para kazandığını söyledi.
     Ancak olayların ardından kendi imkanları ile Türkiyeye kaçtığını belirten Azadiin, yerleştiği Siverekte günübirlik işlerle bir süre kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürdüğünü anlattı.
     Son dönemde günübirlik iş bulmakta sıkıntı çekmeye başladığını ifade eden Azadiin, Yaklaşık 25 yıldır alçı ve dekorasyon işleriyle uğraşıyorum. Kimseden yardım istemiyorum. Mesleğimi en iyi şekilde yaparak, alın terimle ekmeğimi kazanmak istiyorum. Bana bir iş verilirse kimseye muhtaç olmadan geçimimi sağlayabilirim dedi.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Rauf Maltaş / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Suriyeli dekorasyon ustası iş arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER