Suriyeli Fatma çocuk özlemine Türkiyede kavuşacak

Suriyeli Fatma çocuk özlemine Türkiyede kavuşacak -Köylerinin saldırıya uğraması sonucu eşiyle Türkiyeye sığınan Suriyeli Fatma Molla, kaldığı çadır kentteki yetkililerin girişimleri sonucu gördüğü tedaviyle 10 yıllık çocuk hasret


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Köylerinin saldırıya uğraması sonucu Türkiyeye sığınan Suriyeli Fatma Molla, gördüğü tedaviyle 10 yıllık çocuk hasretini sonlandıracak.
     Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentte yaşamını sürdüren Fatma Molla, Türkiyede gördüğü tedavi ile 10 yıl sonra çocuk sahibi olacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
     Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyenin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesindeki köylerinin saldırıya uğraması üzerine 6 ay önce Türkiyeye geldiğini söyledi.
     On yıllık evli olduğunu ve bir türlü çocuk sahibi olamadığını ifade eden Molla, çadır kentteki yetkililerin yardımıyla Antakyada bir hastanede tedavi gördüğünü kaydetti.
     Kısa süren tedavinin ardından hemen hamile kaldığını vurgulayan Molla, şöyle devam etti:
     Eşimle büyük bir üzüntü içerisinde yaşadığımız yeri terk etmek zorunda kaldık. Bu sürede, 10 yıldan bu yana eksikliğini hissettiğim çocuk özlemi hiç azalmadı, hatta daha da arttı. Hem ülkemden uzakta olmanın verdiği sıkıntı hem de bir türlü çocuk sahibi olamamam nedeniyle her geçen gün daha da içime kapanıyordum. Çadır kentteki görevliler sağ olsunlar bizlerle yakından ilgileniyorlar. Durumumu gören yetkililer gerekli girişimleri yaparak Antakyada bir hastanede tedavi görmemi sağladı. 40 gün süren tedavinin ardından hamile kaldım. Şu an 4 aylık hamileyim ve yıllardır özlemini çektiğim çocuğumu kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Büyük bir üzüntüyle ülkemi terk ettim ama bu benim için çocuk açısından bir umut oldu.
     Üzüntü ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirten Molla, bu duydular arasında çocuğa hangi ismi koyacaklarını dahi düşünmediklerini belirtti.
     Molla, Türkiyeye, doktorlara, kamp yetkililerine teşekkür etti.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyeli Fatma çocuk özlemine Türkiyede kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER