Suriyeli sığınmacılar için bilgi merkezi açıldı

Suriyeli sığınmacılar için bilgi merkezi açıldı -Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -Burada bulunduğunuz süre zarfında sizlerin yaşamını kolaylaştırmak ve sorunlarınızı çözmek için elimizden geleni yapacağımızdan


GAZİANTEP (A.A) - Suriyede yaşanan olayların ardından Türkiyeye sığınan Suriyeliler için Gaziantepte kurulan Yerel Bilgi Merkezi, açıldı.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortak Akıl Platform Binasında (GOAP) kurulan Yerel Bilgi Merkezinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, Yerel Bilgi Merkezi ile Suriyelilerin eğitimden sağlığa birçok sorununa çözüm bulunacağını ifade etti.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelileri Gaziantepte misafir olarak ağırladıklarını belirten Güzelbey, şunları söyledi:
     Sizler bizim komşularımızsınız. Türkçede bir laf vardır, komşu komşunun külüne bile muhtaçtır derler. İşte biz bugünü o gün olarak görüyoruz. Bugün siz zor şartlardasınız, bizim görevimiz de komşularımıza yardım etmektir. Burada bulunduğunuz süre zarfında sizlerin yaşamını kolaylaştırmak ve sorunlarınızı çözmek için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.
     Mülteci pozisyonunda olmayan Suriyelilerin sorunlarını anlatan bir mektup yazdığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğana gönderdiğini kaydeden Güzelbey, gelecek cevaba göre bir yol haritası belirleyeceklerini dile getirdi.
    
     -Başımızın üstünde yeriniz var-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin diye dua ettiğini söyledi.
     Mazıcıoğlu, Burada bizim başımızın üstünde yeriniz var. Sizler bizim hem akrabamız hem kardeşimiz hem de dostumuzsunuz diye konuştu.
     İrtibat Bürosunun Koordinatörü Firas el Masri ise Türkiyeye sığınan Suriyelilere sağladıkları yardımlar için Türk Hükümetine teşekkür etti.
     Masri, ülkelerindeki şartların çok çetin olduğunu ifade ederek, Ama şimdi bizleri kucaklayan ve misafir eden Türk kardeşlerimiz oldu dedi.
     Suriyeli sığınmacı Rudeyna Abdul da merkez sayesinde sorunlarına çözüm bulunacağını belirterek, Türk yetkililere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar için bilgi merkezi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER