Suriyeli sığınmacılara sponsor aranıyor

Suriyeli sığınmacılara sponsor aranıyor -AFAD Başkanı Fuat Oktay: Türkiyedeki 5 bin ve 10 bin kişilik çadır ve konteyner kentlerin kurulumu, bunların bir aylık, iki aylık, üç ve altı aylık duruma göre işletim giderlerinin karşılanma


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır ve konteyner kentlerin kurulumu ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik uluslararası sponsorlar aradıklarını söyledi.
     Fuat Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede bulunan Suriyelilerin sayısının 100 bini aştığını hatırlattı.
     Hatayda 5, Şanlıurfada 2, Gaziantepte 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyamanda birer olmak üzere 13 çadır kent ile Kiliste 12 bin kişilik konteyner kent kurulduğunu anımsatan Oktay, Harran ilçesine de yeni bir konteyner kent kurma hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.
     Oktay, bir süre önce uluslararası yardım çağrısında bulunduklarını ancak yardıma ilişkin birçok ülkenin çeşitli taahhütte bulunmasına rağmen Türkiyeye ciddi bir kaynak girişinin olmadığını söyledi.
     Uluslararası yardımların daha çok nakdi değil ayni olarak iletilebileceğini vurgulayan Oktay, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda biz bir proje havuzu hazırladık. Türkiyedeki 5 bin ve 10 bin kişilik çadır ve konteyner kentlerin kurulumu, bunların bir aylık, iki aylık, üç ve altı aylık duruma göre işletim giderlerinin karşılanmasına yönelik uluslararası sponsorlar arıyoruz. Yine bu kapsamda sahra hastaneleri ve çadır kentlerdeki okulların ihtiyaçları da projelerimiz arasında bulunuyor. Bu çalışmamızı uluslararası anlamda ilgili tüm ülke ve kuruluşlara ilettik. Bu kapsamda bütün projelerimiz hazır, desteklemek istenilen projeye biz de elimizden gelen katkıyı sağlarız. Bu konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığımız ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Proje havuzumuzu tamamladık.
    
     -Projeye ilgi var
    
     AFAD Başkanı Fuat Oktay, söz konusu sponsorluk tekliflerine ilişkin bazı ülkelerin olumlu yanıtlarının bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Daha önceki yardım çağrımızda verilen bir çok söz tutulmadı. Bununla ilgili birçok taahhütte bulunan ülkeler var. Ne zamanki imzalar atılır, proje başlatılır, sponsor olan ülkeleri o zaman açıklarız. İlgi var ancak henüz başlamış bir proje yok. Bizim kendi çalışmalarımız sürüyor. Türkiye elinden gelen her şeyi yapıyor. Herkese imkanlarımız ölçüsünde mümkün olduğu kadar en iyi şartları sağlamaya çalışıyoruz. Tabi lüks bir ortamdan bahsetmiyoruz. Sıkıntıda olan insanlara bir barınma ve kışı geçirme ortamı sağlıyoruz. Can ve mal güvenliğini kontrol etmeye çalışıyoruz. Türkiyedeki destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara sponsor aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER