Suriyeli sığınmacılara tekerlekli sandalye

Suriyeli sığınmacılara tekerlekli sandalye -Karkamıştaki çadır kentte barınan 23 engelli sığınmacıya tekerlekli sandalye verildi -Koordinatör Vali Dalmaz: -Özellikle büyük devletler ve büyük devlet olduğunu iddia eden toplum


GAZİANTEP (A.A) - Karkamış ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli 23 engelli sığınmacıya tekerlekli sandalye verildi.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinden temin edilen sandalyelerin çadır kentteki bedensel engellilere dağıtımında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin, Suriyedeki baskı ve zulümlerden kaçan insanları, tarihten gelen bir misyonla misafir ettiğini söyledi.
     Baskı ve zulüm altındaki insanlara yardım etmenin Türk tarihinde ve büyük devlet olma vasfında bulunduğunu ifade eden Dalmaz, Yanı başımızda cereyan eden bu baskı ve şiddet karşısında hem dini hem milli anlamda bağımız bulunan Suriyede yaşananlara sessiz kalmamız mümkün değil dedi.
     Türkiyede 7 ildeki 15 civarındaki merkezde 130 bine yakın Suriyeli bulunduğunu belirten Dalmaz, Bu sayının daha ne kadar artacağı ve ne olacağı belli değil. Ama her geçen gün artıyor. Bu durum karşısında baskı ve şiddet altında olan insanları orada nasıl tutabilir, yurtlarından ayırmadan orada nasıl yardım edebiliriz millet ve devlet olarak onu yapmaya çalışıyoruz. Tabi bu anlamda ülke genelindeki iş adamlarımızın ve derneklerimizin canla başla çalıştığını görüyorum. Bu da bizim için önemli diye konuştu.
     Özellikle büyük devletlerin ve büyük devlet olduğunu iddia eden toplumlar, bu drama sessiz kalmamalı diyen Dalmaz, şunları kaydetti:
     Bu devletlerin yani büyük devlet olduklarını iddia eden toplumların, Sadece Türkiyede değil Lübnanda, Irakta, Ürdünde ve sınırlardaki merkezlerde kalan zor durumdaki insanlar ile aynı zamanda Suriyede zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışanlara yardım ellerini uzatmaları lazım. Biz bu insanların kendi ülkelerine, özgür ortamlarına tekrar dönmelerini, orada olmalarını istiyoruz.
     Gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtımının küçümsenmeyecek bir hizmet olduğunu vurgulayan Dalmaz, Yapılan bu katkıdan dolayı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine teşekkür ederim dedi.
     Gaziantep Vali Yardımcısı ve Karkamış Çadır Kent sorumlusu Beyazıt Bestami Alkan da çadır kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, daha sonra beraberindeki heyetle çadır kentte verilen eğitim ve sosyal faaliyetleri inceleyerek, Suriyelilerin oluşturduğu voleybol takımının oynadığı dostluk maçının başlama atışını da yaptı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara tekerlekli sandalye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER